Annons

Veterantrio ska lugna ner busarna i SHL

Huvudtacklingar, hjärnskakningar och anmälningar till disciplinnämnden.
Nu får tre före detta SHL-proffs uppdraget att tygla spelare som "ligger på gränsen".
"Vi tror att en sådan här dialog kan vara bra i förebyggande syfte", säger SHL:s vice vd Johan Hemlin.
Ishockey • Publicerad 9 augusti 2019
Pontus Petterström kommer till den kommande SHL-säsongen att ta kontakt med spelare som ligger på gränsen att anmälas till disciplinnämnden. Arkivbild.
Pontus Petterström kommer till den kommande SHL-säsongen att ta kontakt med spelare som ligger på gränsen att anmälas till disciplinnämnden. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

De senaste åren har SHL vid upprepade tillfällen fått hantera ärenden som berör huvudtacklingar och hjärnskakningar.

För att trygga spelarnas hälsa tar nu ishockeyligan ett nytt grepp för att komma till rätta med problematiken. I ett pressmeddelande kommunicerar SHL att tre före detta proffsspelare har anlitats för att bistå ligan och spelarfacket Sico i arbetet med spelarnas säkerhet.

Annons

Det handlar om Pontus Petterström, Johan Andersson och Fredrik Svensson som alla har mångårig erfarenhet av spel i SHL.

Den förstnämnde är främst förknippad med sin tid i Skellefteå och Linköping och kommer arbeta nära situationsrummet. Petterström kommer även att ta direktkontakt med spelare som "vid upprepade tillfällen legat på gränsen till att anmälas till disciplinnämnden".

Johan Andersson, med ett förflutet i Timrå, och Fredrik Svensson, tidigare i AIK, kommer i sina uppdrag att besöka alla SHL-lag under säsongen och i första hand träffa spelare på respektive hockeygymnasium.

"Fredrik och Johan hade en bra genomgång på SHL:s rookiedag och det innehållet vill vi att alla juniorer ska få ta del av. De här spelarna har mycket erfarenheter att förmedla och i innehållet finns bland annat spelmissbruk, rollen som elitspelare och förberedelser för livet efter karriären", säger SHL:s vice vd och sportchef Johan Hemlin i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons