Annons

Virus bakom magsjuka på skola

Hälsa • Publicerad 1 september 2019
Den magsjuka som i veckan höll hälften av eleverna på en skola i Skurup hemma berodde på ett virus. Arkivbild.
Den magsjuka som i veckan höll hälften av eleverna på en skola i Skurup hemma berodde på ett virus. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Den magsjuka som i veckan höll hälften av eleverna på en skola i Skurup hemma berodde på ett virus, skriver .

Det var i onsdags som elever började insjukna i magsjuka. Dagen därpå skickades över 70 barn och vuxna hem från skolan och i fredags dök bara hälften av eleverna upp. Enligt rektorn hade cirka 150 elever sjukanmält sig.

Annons

Redan på torsdagseftermiddagen gjordes förfrågningar till vattenverket, som inte hade några indikationer på att vattnet skulle vara orsak till utbrottet. Skolan, som sanerades under fredagen, håller öppet som vanligt den kommande veckan. En ny sanering ska också göras under måndagen.

Kommunen skriver på sin hemsida att det nu är extra viktigt att alla följer rekommendationerna om att stanna hemma 48 timmar efter att symptomen upphört.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons