Annons

Inte coronavirus hos resenär till Kastrup

Hälsa • Publicerad 7 februari 2020
Delar av terminal 3 på Kastrup spärrades av efter ett larm om att en person misstänks vara smittad av coronaviruset. Bilden är från ett annat tillfälle.
Delar av terminal 3 på Kastrup spärrades av efter ett larm om att en person misstänks vara smittad av coronaviruset. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Martin Sylvest/Ritzau/TT

Den kinesiska kvinna som hämtades med ambulans från Köpenhamns flygplats Kastrup på grund av tecken på influensa är inte smittad med coronavirus.

– Provet från kvinnan är negativt och det är självklart mycket positivt, säger Søren Brostrøm, direktör vid Sundhedsstyrelsen till danska TV2.

Delar av flygplatsens terminal 3 spärrades tillfälligt av under förmiddagen för rengöring sedan kvinnan förts vidare till Hvidovre sjukhus.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons