Virusrisk får WTO att ställa in möten

Ekonomi • Publicerad 11 mars 2020
WTO:s generaldirektör Roberto Azevedo har ställt in organisationens alla möten den närmsta tiden.
WTO:s generaldirektör Roberto Azevedo har ställt in organisationens alla möten den närmsta tiden.Foto: Salvatore di Nolfi/AP/TT

Världshandelsorganisationen (WTO) skjuter upp alla möten sedan en medarbetare har testats positivt för det nya coronaviruset.

– Vi övervakar situationen väldigt noggrant och kommer att vidta de åtgärder som anses nödvändiga, säger WTO-chefen Roberto Azevedo.

Alla organisationens möten kommer att läggas på is fram till den 20 mars. Beskedet är det senaste i raden av åtgärder som internationella företag och organisationer tar till för att begränsa spridningen av viruset.

I Genève, där WTO har sitt kontor, har också FN stängt sitt europeiska huvudkontor för besökare.

I Schweiz har minst tre personer avlidit i sviterna av covid-19 och omkring 500 personer har bekräftats vara smittade. Landet har inte infört några rese- eller karantänsregler, men har förbjudit evenemang med fler än 1 000 personer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.