Annons

Williams årslön: 280 miljoner kronor

Tennisen dominerar när Forbes listar de kvinnliga idrottare som har tjänat mest i år. Av de 15 bäst betalda kommer 12 från tennisvärlden.
Toppar listan gör, i vanlig ordning, Serena Williams som har tjänat 280 miljoner kronor under kalenderåret.
Tennis • Publicerad 7 augusti 2019
Serena Williams har under kalenderåret tjänat 280 miljoner kronor. Arkivbild.
Serena Williams har under kalenderåret tjänat 280 miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Ben Curtis/AP/TT

Naomi Osaka vann grand slam-titlar i både Australian Open och US Open och klättrar rejält på listan över de bäst betalda kvinnliga idrottarna, enligt affärsmagasinet .

Med en inkomst på 233 miljoner kronor från juni förra året till juni i år är hon överlägsen tvåa – men Serena Williams är det fortfarande ingen som rår på.

Annons

Amerikanskan toppar listan för fjärde året i rad efter att hon under året dragit in runt 280 miljoner kronor, trots att hon har kämpat med skador som i perioder har hållit henne borta från tennisbanan.

Men tack vare lukrativa sponsoravtal med företag som Nike, Gatorade och banken JPMorgan Chase drar hon in större delen av sina intäkter oavsett prestationer i turneringarna.

För att hitta den första icke-tennisspelaren på listan får vi leta oss ner till plats nummer 12. Där finns fotbollsstjärnan Alex Morgan som i somras vann VM-guld med USA. Hon har tjänat drygt 55 miljoner kronor.

15 kvinnliga idrottare har tjänat minst fem miljoner dollar under året, motsvarande runt 48 miljoner kronor. Samtidigt når runt 1 300 manliga idrottare upp till minst samma summa. Av de bäst betalda kvinnorna är det bara Serena Williams som kvalar in när även herrarnas intäkter rankas – hon landar då på 63:e plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons