Woody Allen förtjust i Trump-satir

Film • Publicerad 9 juli 2019
Woody Allen gillar Trump-satir. Arkivbild.
Woody Allen gillar Trump-satir. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Donald Trump har varit föremål för allsköns imitationer och satir. Regissören Woody Allen välkomnar tilltagen och kallar det "den bästa satiriska humorn i USA på flera år".

– Ibland gör den nervösa spänningen under pågående svåra händelser att människor skrattar lättare, sade Woody Allen vid en presskonferens i San Sebastián, Spanien, där han under onsdagen börjar spela in en kommande film, med bland annat Christoph Waltz och Gina Gershon i rollerna.

Woody Allen har under lång tid anklagats för att ha förgripit sig på sin adoptivdotter Dylan Farrow i början av 90-talet. I Spanien fick regissören frågan om han planerar att sluta arbeta på grund av anklagelserna – som han ihärdigt har nekat till. Allen svarade att hans filosofi alltid har varit att fokusera på jobbet.

– Jag kommer antagligen dö mitt under en filminspelning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.