1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Zelenskyj: Återtåg krävs av separatisterna

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj.
Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj hotar med att hoppa av de omstridda planerna på ett möte med sin ryske motpart Vladimir Putin. Mötet är tänkt att försöka blåsa liv i en fredsplan för att få slut på den fem år långa konflikten med de ryskstödda separatisterna i östra Ukraina – men först måste Ryssland se till att separatisterna drar tillbaka sina styrkor från frontområdet, säger Zelenskyj.

Frankrike och Tyskland har medlat och initiativet kallas Normandiegruppen, men processen har gått i stå eftersom varken Kiev eller separatisterna dragit bort några trupper.

– Om det inte blir något tillbakadragande blir det inget Normandiemöte, säger Zelenskyj på torsdagen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Från ryskt håll ställs motsvarande krav. Ukrainska regeringsstyrkor måste dras tillbaka från frontlinjen för att det ska bli några samtal, säger Kremlrådgivaren Jurij Usjakov.

Omkring 10 000 människor, däribland Zelenskyjs företrädare Petro Porosjenko, demonstrerade mot fredsplanen i huvudstaden Kiev i helgen.

Läs mer

Nyheter

I natt: Bil i krock med rådjur i Älmhult

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Fotboll

Denis Velic hyllar sina Österspelare: ”De gör ett fantastiskt jobb”

Östers framgångsvåg fortsätter.

Superettan

Örnblom: Vi täcker upp för varandra

Öster är tätast i Superettan med bara ett insläppt mål på fem omgångar. – Försvarsarbetet är jättebra, säger mittbacken Filip Örnblom efter 2–0 hemma mot Örgryte.

Superettan

Öster tog ny trea efter övertygande spel

2–0 mot Örgryte betyder att Öster fortsatt är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Olycka

Flera fordon i olycka på 25:an - tre till sjukhus

Enligt ett larm som inkom vid 17.45 ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på riksväg 25 i riktning mot Kalmar, Öster om Växjö.

Superettan

Live: Öster-Örgryte från 19.00

I kväll är det dags för femte omgången av Superettan för Östers del. Motståndare är Örgryte IS och spelplats är Visma Arena. Avspark är kl 19.00 och du kan följa direktrapporter från matchen här.