1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Zelenskyjs stämband i frågvist maratonlopp

Nu har han satt världsrekord, president Volodomyr Zelenskyj – i alla fall enligt en statlig myndighet i Ukraina som hanterar dylika frågor.
Ett av flera skift journalister ställer frågor till Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj.
Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Ungefär åtta timmar in i ett möte Zelenskyj höll med medier på torsdagen reste sig en representant för myndigheten upp och klargjorde att det tidigare världsrekordet för långa presskonferenser var slaget. Därmed var Vitrysslands president Alexandr Lukasjenko förpassad till andraplatsen.

Den 41-årige ukrainske presidenten, före detta komiker och skådespelare, såg ut att bli förvånad och sade att han var en "blygsam" person som motsätter sig firande.

Zelenskyj hade på sätt och viss byggt upp en skuld, för det var hans första större presskonferens sedan han kom till makten i maj.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Hundratals ukrainska och utländska journalister hade samlats på en trendig restaurang i centrala Kiev där de frågade ut Zelenskyj i skift.

De avhandlade allehanda frågor om politik – bland annat relationen till Ryssland och det omtalade samtalet i juli med USA:s president, som lett till riksrättsutredning mot Donald Trump.

Zelenskyj sade bland annat att han fått injektioner för att stärka stämbanden inför grillningen.

Läs mer

Nyheter

I natt: Bil i krock med rådjur i Älmhult

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Fotboll

Denis Velic hyllar sina Österspelare: ”De gör ett fantastiskt jobb”

Östers framgångsvåg fortsätter.

Superettan

Örnblom: Vi täcker upp för varandra

Öster är tätast i Superettan med bara ett insläppt mål på fem omgångar. – Försvarsarbetet är jättebra, säger mittbacken Filip Örnblom efter 2–0 hemma mot Örgryte.

Superettan

Öster tog ny trea efter övertygande spel

2–0 mot Örgryte betyder att Öster fortsatt är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Olycka

Flera fordon i olycka på 25:an - tre till sjukhus

Enligt ett larm som inkom vid 17.45 ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på riksväg 25 i riktning mot Kalmar, Öster om Växjö.

Superettan

Live: Öster-Örgryte från 19.00

I kväll är det dags för femte omgången av Superettan för Östers del. Motståndare är Örgryte IS och spelplats är Visma Arena. Avspark är kl 19.00 och du kan följa direktrapporter från matchen här.