Zibanejad avgjorde derbyt i förlängning

Bara 28 sekunder in i förlängningen satte Mika Zibanejad New York Rangers segermål mot Islanders i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 26 februari 2020
New York Rangers Mika Zibanejad, Brett Howden, Ryan Strome och Artemi Panarin firar segern mot New York Islanders.Foto: Kathy Willens/AP/TT

Förlängningsperioden inleddes med att Rangers Artemi Panarin stal pucken mitt i ett Islanders-anfall.

Men tre Islandersförsvarare hann i kapp Panarins kontring och i stället för att försöka sig på ett avslut fick han iväg en passning till Mika Zibanejad, som kom från blålinjen. Svensken drämde till med ett slagskott som gick rakt in och därmed var matchen avgjord – Rangers åttonde bortavinst på raken slutade 4–3.

– Det känns som att den (pucken) är klistrad på hans (Panarins) klubba – när han har bestämt sig går det inte att ta den från honom. Sen kom pucken mot mig och jag kände bara för att skjuta, säger Zibanejad om segermålet från omklädningsrummet.

"Spelade smart"

Gästande Rangers hade tagit ledningen i New York-derbyt i slutet av första perioden efter mål av just Panarin.

Laget utökade sedan sin ledning till 3–1 innan Islanders hann i kapp. Med bara sekunder kvar av matchen kvitterade hemmalaget och förlängning väntade. Där alltså Zibanejad kunde avgöra nästan omgående.

– Vi spelade ganska smart. Såklart vill man inte förlora en 3–1-ledning och ge dem en poäng sådär, men vi tar de två (poängen) och fortsätter jobba, säger Zibanejad.

Segermålet var även svenskens hundrade för Rangers, som han har spelat med sedan säsongen 2016–2017.

Även Arvidsson hjälte

I Nashville blev Viktor Arvidsson hjälte när han avgjorde hemmamötet med Ottawa i den andra perioden. 26-åringen från Kusmark höll sig framme på en retur och tryckte in 3–2 i powerplay knappt halvvägs in i perioden – hans 14:e mål och 24 poäng totalt den här säsongen.

– Det var länge sedan jag gjorde mål, framför allt på hemmaplan, så det var otroligt skönt att få trycka dit den, säger Arvidsson, vars Nashville nu är uppe på slutspelsplats, till Aftonbladet.