1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ung kock tar över Hotell Borgholm: ”Företagsam och lovande”

Efter månader av spekulationer är det klart. Hotell Borgholm har fått en ny ägare som tar över efter Karin och Owe Fransson i januari 2019.
Christofer Johanson, Eksgården, tar emot ett gastronomipris

Det var i mars som nyheten om att Karin och Owe Fransson sökte en arvtagare till sin prisbelönta verksamhet kom.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Sedan dess har det spekulerats, men nu har beskedet kommit. I ett pressmeddelande till tidningen berättar Hotell Borgholm att den nya ägaren från och med årsskiftet heter Christofer Johansson, kockutbildad i Grythyttan, med bakgrund som kökschef på Krakas Krog på Gotland och nu de senaste tre åren den drivande kraften på Eksgården på östra Öland.

Owe Fransson och Karin Fransson driver Hotell Borgholm.
Foto: Paul Madej

– Christofer är lite äldre än jag själv var när jag startade Hotell Borgholm 1972, så man kan se vissa likheter mellan oss. Vi ville inte sälja vårt livsverk till vem som helst, men vi upplever Christofer som en mycket företagsam och lovande kille. Han har en trevlig personlighet som gör att han är lätt att tycka om. Det känns mycket bra att ge en ung person den här chansen och möjligheten, säger Owe Fransson i pressmeddelandet.

Enligt Christofer Johansson handlar det inte om några stora förändringar inledningsvis. Personalen förväntas bli kvar, lokalerna ska få en annan prägel, men konceptet ska bli detsamma. Öppning ska ske i slutet av mars 2019.

– Eksgården var mitt första egna projekt där jag har fått jobba med helheten, både restaurang och hotell. Det känns som en bra grund och jag har lärt känna Öland en del under de här åren. Jag ser med spänning fram emot att ta över Hotell Borgholm som är Ölands främsta hotell och restaurang. Det känns otroligt inspirerande och min målsättning är att fortsätta utveckla och förädla den gastronomiska upplevelsen, säger Christofer Johansson.

Året ut driver Karin och Owe Fransson Hotell Borgholm som planerat. Om framtiden efter det säger Owe Fransson:

– Vi börjar med att ta kompledigt, säger Owe Fransson.

Karin Fransson har länge tillhört Sveriges kockelit och har satt Hotell Borgholm på den gastroniska kartan med flera fina utmärkelser, bland annat en stjärna i ansedda Guide Michelin.

Läs mer

Damallsvenskan

Återkommande problem för Växjö DFF: ”Vi är inte tillräckligt noggranna”

Det börjar bli som en repig gammal skiva detta Växjö DFF när målen återigen lös med sin frånvaro.

Arbetsplatsolycka

Arbetsplatsolycka: Anställd fick fönster över sig – fick sy 36 stygn

Fördes till sjukhus.

Polisen: ”Övergreppet har filmats”

Två män häktade för barnvåldtäkt på födelsedagsfest

Två män misstänks ha våldtagit en flicka och filmat övergreppet under en födelsedagsfest

Inför Växjö Lakers–Rögle

Hallams åttonde säsong: ”Har starkt ifrågasatt saker och ting”

Flera förändringar i spelet är att vänta den här säsongen.

Växjö Lakers

Jack Drury: ”Jag tar en annorlunda väg”

20-åringen debuterar som seniorhockeyspelare.

Debatt

En svart dag för Växjö kommun

Moderaterna med Oliver Rosengren i spetsen gör nu ännu ett högerexperiment och väljer att stänga skolan med överlägset flest behöriga lärare och man gör det helt utan en konsekvensanalys.