Artiklar om utvisning

Klanintyget har lämnats in som en bilaga till Hovrätten över Skåne och Blekinge. Enligt intyget riskerar den 22-årige utvisningshotade mannen att dödas av klaner i Irak om han påträffas. ”Genom detta klanintyg, utfärdat av vår klan, underrättar vi alla Iraks klaner om att personen ovan är eftersökt i klanärenden”, avslutas intyget.
Foto:
Växjö 17 januari

Riksåklagaren vill ha klanintyg prövat i HD

– Hovrätten anser att det inte går att dra några säkra slutsatser beträffande intygets äkthet men kommer ändå...

22-åringen och en yngre kumpan krossade fönstret till en frisersalong i Ronneby och kastade in brännbar vätska. De dömdes av Blekinge tingsrätt för försök till mordbrand och 22-åringen skulle utvisas. Nu har utvisningsbeslutet upphävts av hovrätten efter att han visat upp ett ”klanintyg” som säger att han är fredlös och att en klan i Irak vill se honom död.
Foto:
Växjö 2 januari

Dömd man slipper utvisning - hänvisar till dödshot från klan

Mannen är i dag 22 år och skriven på en ort i Kronobergs län. Han dömdes i somras av Blekinge tingsrätt till tio...

Jamshid och hans äldre bror Saeed, 22, bor hos familjen Ingeli och Tommy Gräns i Växjö. De kallar henne för mamma. – Hon har hjälpt oss så väldigt mycket, säger de. Jamshid säger att han är 17 år och att han vet det eftersom hans mamma skrivit ner hans födelsedatum på ett papper efter födseln i bostaden i Iran. Men Migrationsverket anser inte att han har kunnat styrka sin ålder och har satt hans ålder till 18 år. Därför har han prövats som vuxen och inte som ensamkommande.
Foto:
Växjö SMP 19 november

Olika beslut - på liv och död

Det ligger ett beslut på bordet. Det kommer från Migrationsverket. Beslutet säger att Jamshid Ahmadi inte får...