unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Per Ohlsson: Naken med målvakten... och sponsorerna

Om definitionen av ett normalt beteende är att INTE åka ut på en hockeyrink iförd enbart skridskor, så är jag per definition onormal. Härom veckan blev jag pinsamt påmind om en nakenchock.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Detta är en personligt skriven text i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det började med att en kollega i Kalmar hade fått idén att bildillustrera alla fotbollsklyschor. Ken Burwall, då i Kalmar AIK (senare bland annat Djurgården, Öster och Kalmar FF) anlitades som objekt. Den unge mannen från Malå var mycket formbar och jonglerade med dricksglas framför fotografen för att illustrera GLASLIRARE, kastade sig huvudstupa i simhallens pool iförd full fotbollsutrustning för att symbolisera DJUPDYKNING och bolmade på en cigarr just där ribban möter stolpen för att markera RÖKARE I KRYSSET.

Det var när jag 30 år senare pratade intäkter och utgifter med Daniel Wallin, marknadsansvarig i Tingsryds AIF, som jag drog mig till minnes en personlig uppföljning.

Inför nedsläpp i dåvarande hockeyettan säsongen 1990/91 stal vi idén på Helsingborgs Dagblad, och tillsammans med fotograf for jag ut till Ängelholm där Röglespelarna Stefan ”Stass” Elvenes (då presumtiv pappa till Ludvig Elvenes, som spelade tolv matcher i Taif den gångna säsongen) och Paul ”Palle” Everberg (då presumtiv pappa till Dennis Everberg, som vann SM med Växjö Lakers 2018 och VM med Tre Kronor 2017 och 2018) väntade för modelluppdrag i krystandets konst.

I komplett hockeymundering lirkade ”Stass” in pucken genom dörren till ett pentry inne på hockeykansliet, så att både spis och klubba skulle synas på bildsättningen av att ta KÖKSVÄGEN.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

”Palle” tog av sig hockeyhandskarna och SPIKADE IGEN KASSEN med hammare och brädbitar. Sedan stal han målet iförd kofot, banditmask... och blev MÅLTJUV i en förmiddagsöde ishall med kapacitet för drygt 4 000 åskådare.

Till slut var det dags för momentet NAKEN MED MÅLVAKTEN. Ingen av de båda anfallsglada spelarna var plötsligt intresserad av att gå på avslut. ”Palle” erbjöd sig däremot agera målvakt.

”Okej, då får jag göra det...”, hörde jag mig själv säga.

Fem minuter senare gled jag ut helt näck på isen. Ja, förutom skridskor och klubba. Fotografen fokuserade och jag skulle precis göra första dragningen i friläge.

Då stannade den målvaktsskrudade forwarden liksom till. Han såg helt perplex ut och pekade med plockhandsken upp på läktaren.

Jag vände blicken mot typ sektion 14. Där stod en klubbdirektör med allvarlig min och ett gäng sponsorer som letat sig fram till säsongens sittplatser. De senare hade nyllen som fiollådor och jag vet inte om de sa upp sina reklamavtal innan de lämnade ishallen.

Själv placerade jag pucken i mål. Är man naken med målvakten får man passa på.

Läs mer

Valerie Kyeyune Backström skildrar amerikanska miljöer känsla för detaljer.

Kultur

Lyxhustrun i Los Angeles fångas med detaljer

Debutanten Valerie Kyeyune Backström gräver djupt i ytligheten.

Tränarens hårda kritik mot Velic: ”Vi skrattar åt honom”

Fotboll

Tränarens hårda kritik mot Velic: ”Vi skrattar åt honom”

J–Södras tränare Andreas Brännström svarar med skarp kritik mot Denis Velic efter kommentarer han gav i anslutning till lördagens match.

Flera män misshandlade på fest – ännu ingen gripen

Tingsryd

Flera män misshandlade på fest – ännu ingen gripen

Polisen larmades till en tillställning vid bygdegård i Tingsryd.

Historisk byggnad brann ner: ”Oerhört sorgligt”

Älmhult

Historisk byggnad brann ner: ”Oerhört sorgligt”

Under söndagsmorgonen brann Gärsdlevargens koja ner.

Ny restaurang har öppnat i centrala Växjö

Växjö

Ny restaurang har öppnat i centrala Växjö

”Vi har moderniserat en klassisk, ständigt älskad, produkt”.