Nyheter

Teaterapan Nanne testar sina vingar

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2011
Nanne Grönvall och Jakob Stadell.
Nanne Grönvall och Jakob Stadell.Foto: 

In på scenen springer Nanne Grönvall, efter kommer tre män. Hennes teaterdebut, Boeing Boeing, är en energisk farskomedi om arkitekten Mireille som lever i tre förhållanden samtidigt. När männen, samtliga piloter, infinner sig i Paris samtidigt förstörs upplägget.

– Tidigare har det varit en man och tre kvinnor. Det är kul att det är ombytta roller och det ska bli skoj att se hur det tas emot. Killarna har fått anamma att vi tjejer tar för oss och tänker på karriären. Det här är ju också en kvinna som tar för sig, säger Nanne Grönvall.

Själv har hon många bollar i luften, även om det inte alls är jämförbart med Mireilles dilemma. För Nanne Grönvall handlar det istället om en höst med teaterdebut och skivsläpp – vilket ger lite tid för annat.

– Jag fick Boeing Boeing på film men jag har inte hunnit se den, säger hon.

Istället repar hon stenhårt och super in all kunskap från övriga medverkande. För teaterdebuten är ett steg i karriären hon länge drömt om.

– Det är och har varit en stor utmaning. Man arbetar ju på ett helt annat sätt i farser, framför allt med kroppen, mimiken och timingen.

Ett kroppsarbete som hon gillar.

– Oja, jag är ju en liten teaterapa, säger Nanne Grönvall.

FANNY ERNESTRAND

Växjö Teater, Växjö, tisdag 1/11 & Thalia, Alvesta, onsdag 2/11

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.