Nyheter

A-HA:Minor earth

Nyheter • Publicerad 29 april 2000

Tre norska gutter slog igenom med dunder och brak 1985 med låtar som Take on me och The sun always shines on tv. Albumet Hunting high and low blev en världsomspännande bestseller. Sedan falnade lågan gradvis och senast vi hörde något ifrån A-ha var för åtta år sedan, då albumet Memorial Beach släpptes.

Morten Harket har hankat sig fram som soloartist, Magne Furuholmen bildade bandet Timbersound och Paul Waaktaar-Savoy grundade gruppen Savoy. Men nu gör de alltså comeback ­ och gutterna har blivit åldrande herrar med villa och barn.Musikaliskt är det i grund och botten gamla A-ha med väloljade syntar och dansant rytmik, pompöst förpackat, bland annat har delar av Oslos filharmoniska orkester medverkat, liksom norska radio-orkestern. Det låter bra och verkar vara väl genomarbetat, vilket det för övrigt även var förr.En viss mognad märks också, vilket får helheten att låta mer moll än dur. Det som saknas är dock en hit eller två.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.