Annons
Nyheter

Backstreet Boys: Millenium

Nyheter • Publicerad 22 maj 1999

Backstreet Boys är en av få pojk-konstellationer jag har förmågan att känna respekt för. Kanske beror det på att de faktiskt gör sin musik själva. Eller att de släppt fler än en skiva. Detta höjer dem till en nivå som flertalet kollegor fortfarande strävar efter. Boysen är helt enkelt det bästa pojkbandet som finns. Därmed säger jag inte att jag tycker de är bra. De är bättre än de andra, och konkurrensen om titeln är inte stor.

Genombrottet kom 1995 med singeln We¹ve got it going on och med nya albumet Millennium hoppas Nick, Brian och de andra snyggingarna på att bli ihågkomna även nästa årtusende.

Annons

Skivan är en brokig samling ballader och dansanta låtar. Ett regelrätt Backstreet-album med andra ord. Svenske producenten Max Martin har axlat den allt för tidigt bortgångne kollegan Denniz Pops mantel på ett föredömligt sätt och bidragit till att Backstreet Boys toner blivit lite modernare. Mer samplingar och syntar.

Mer blipp-blopp och styrka. Bland musikerna finner vi idel svenska namn och med tanke på bandets otroliga framgång är det väl extra lämpligt att sträcka lite på sig.

Allt jag skrivit här är egentligen totalt onödigt. Skivan kommer sälja som smör i en elementfabrik ändå. BSB är ett varumärke som är svårt att överglänsa. Jag har fortfarande inte sagt att de är bra, bara beundransvärt svårslagna.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons