Annons
Nyheter

Belle & Sebastian

Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

När skottarna i Belle and Sebastian för drygt två år sedan släppte finfina Dear catastrophe waitress var det ett lika lyckat som nödvändigt steg bort från deras patenterade mjukispop som de odlat till vissningsgränsen. Inte för att den lät revolutionerande annorlunda, men de hade vidgat sin horisont något, lånat in lite mer soul, skapat lite mer spänning i låtarna.

Nu, på sjunde fullängdaren The life pursuit, har de i stället, bokstavligt talat, tagit ett steg åt sidan. De har flytt till ett soligt Kalifornien och kan därifrån betrakta sina tidigare låtar med nya ögon. Resultatet blir en slags sammanfattning av hela deras karriär, fast nu med en varmare sol och friskare luft i produktionen. Stundtals blir det riktigt bra, som i Another sunny day och We are the sleepyheads, men lika ofta, som i till exempel The blues are still blue, blir det väl struttigt och FM-rockigt.

På det hela taget är nog Belle and Sebastian ändå som bäst när de befinner sig i regnet och längtar till solen.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons