Annons
Nyheter

Catatonia: Equally Cursed and Blessed

Nyheter • Publicerad 30 april 1999

Brittiska Catatonia har hängt med ett tag nu och att en Catatonia-singel var det ballaste ett indiekid kunde ha i skivhyllan för fem år sedan vill nog indiekidsen nu helst förtränga. Gamla, hederliga Catatonia låter nämligen delvis som det svenska skämtbandet Rednex som var heta bland indiekidsens främsta fiender, diskokidsen, för tre­fyra år sedan.

Sångerskan i Catatonia, Cerys Matthews, har både en hes men samtidigt stark röst och det är bandets överlägset mest utmärkande drag. Förstaspåret och singeln från det här albumet, Dead from the waist down, är visserligen redan en hit, men resten av skivan känns bara som en fet smet av platt skoj-pop.

De indiekids som inte stoppade undan sina gamla singlar när Catatonia förra året hade hiten Mulder & Scully, rekommenderas att göra det omedelbart.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons