Annons
Nyheter

Dean Martin: The very best of

Nyheter • Publicerad 24 april 1999

Från att i början av sin karriär ha varit enbart en b-skådis, främst gagspartner till Jerry Lewis, utvecklades Dean Martin till entertainer och crooner av hög klass.

Han sjöng snyftare, ballader och evigt gröna schlager nästan lika bra som Bing Crosby. Hans röst var av gedigen sammet, och han hade både humor och karisma på scenen. Hans gimmick som whiskypimplare och som medlem av det beryktade ratpackgänget i Las Vegas skylde kanske ibland det faktum, att han var en alldeles lysande sångare i smörfacket. Som skivartist inledde han 1948 sin bana på märket Capitol för att efter 14 år gå över till Reprise-etiketten. Den här samlingsskivan innehåller de bästa bitarna från båda skivbolagen. Man ler igenkännande åt hits som That?s Amore, Volare, Everybody loves somebody, och Memories are made of this. Att Dean Martin var en av Amerikas mest populära grammofonartister någonsin visas bland annat av hans 12 guldskivor och 24 Topp 40-singlar genom åren. Hans egen tv-serie gick åren 1965-1979 och sågs av hundratals miljoner tittare världen över.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons