Annons
Nyheter

Deetah: Deadly Cha Cha

Nyheter • Publicerad 23 oktober 1999

Deetah har nu kommit med sin debutskiva efter två lyckade singelsläpp. El Paraiso Rico, som lånade stora delar av melodin från Madonnas La Isla Bonita, och Relax, som lånade musik från Dire Straits (av alla grupper). Någon riktig debut är det inte. Deetah var tidigare med i Göteborgsgruppen Goldmine som släppte två skivor på bolaget Rooftop.

Deadly Cha Cha är som bäst i mixen mellan de latinskt influerade låtarna och de hårdare hiphopspåren. Where you wanna go, med Sublime Phantom och, framförallt, Thomas Rusiak, är ett tydligt exempel på att Deetah även kan hänga med i den tuffare rappen och inte bara i de popdoftande melodierna som visats upp på singlarna. Själv är jag väl inte övertygad av den senaste singeln Honey Lollipops text, men det är en mycket bra produktion signerad skivans huvudproducent Bloodshy och Arnthor.

Om Deetah bara får utvecklas lite till kommer detta att kunn bli ytterligare en svensk exportframgång.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons