Annons
Nyheter

Devics

Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

En rysk skribent beskrev den italiensk/amerikanska duon Devics musik som ”underwater beauty”. Och vid första lyssningen är det lite som att sticka huvudet under vattnet – som att stiga in i en värld dit musiken inte når utan de toner som finns endast existerar som dova ljudsjok.

Men sedan händer något. Dustin O’Hallorans jazziga valstaktspiano, mellotrontoner och moog-landskap börjar nå fram och när Sara Lovs röst blir sådär mjuk som jag bara trodde Hope Sandovals (tidigare Mazzy Star) röst kunde vara simmar jag gärna med Devics under vattnet.

Annons

När det blir mörkt och svårt att andas tar jag mig upp till ytan med Distant radio som fyller mig med hoppfull melankoli. Sara Lov sjunger ”I’m leaving tonight” så vackert att jag drömmer mig bort. Dit bara jag hittar.

Musikaliska duor är visserligen väldigt 2005. Men jag kan leva med att vara retro ett tag. Och, tänk, snart kommer Mates of States nya platta.

Kanske blir även år 2006 duo jag.

Jonas Allgulin

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons