Annons
Nyheter

Dilated Peoples

Nyheter • Publicerad 18 mars 2006

De debuterade för sex år sedan med The Platform men har egentligen bara lyckas få uppmärksamheten till sig vid två tillfällen. Vi snackar underbara Worst comes to worst och så Kanye-välsignade This Way från 2004. Dilated Peoples tillhör den där skaran band som ibland är helt rätt men mestadels osynliga för den stora skaran. Med deras fjärde album 20/20 befäster de snarare sin stil än utvecklar den. Det betyder på intet sätt att det är dåligt, tvärtom låter det starkare än vanligt. Producentansvaret har flyttats över från The Alchemist till gruppens egen Evidence. Skillnaderna är inte stora, båda gräver nämligen lika djupt i soulbackarna och hittar klockrena godingar man knappt visste fanns. Det är också de här låtarna som är bäst.

Trots att gruppen kommer från Los Angeles, låter de knappast västkust. De mörka tonerna och den karaktäristiska Dilated-komponeneten med bastrummor känns typiskt New York. Något som märks tydligt i avskalade Another sound mission. Många skulle tycka att 20/20 spretar för mycket åt olika håll, ett faktum som lika mycket kan fördärva en skiva som variera den. 20/20 är det senare. Fläckfri rap där både teknik och innehåll är intressant, kaxighet och ödmjukhet, gosiga samplingar och hårda beats. Det bästa av två världar, klart det går hem.

Danina Mahmutovic
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons