Annons
Nyheter

Diverse artister:Bland skurkar, helgon och vanligt folk ­ Live

Nyheter • Publicerad 30 oktober 1999

Kompiskonstellationen Bland skurkar, helgon och vanligt folk var sommarens riktigt stora attraktion på scen. Med proggig pop drog de som en liten familj runt på olika festivaler och när Expressen gjorde säsongens bokslut med Guldgaddsutdelningen tilldelades de Juryns specialpris. Detta tackar de med att släppa sommarens bästa inspelningar på skiva.

Och visst är det rent kvalitetsmässigt riktigt bra. Det är svårt att fånga känslan i en konsert i ettor och nollor på en liten bit plast men Skurkarna har, åtminstone stundtals, lyckats. Som väntat är det Lars Winnerbäcks insatser i egna numren Kom och Solen i ögonen som glittrar mest under sommarhimlen medan den påfrestande Kjell Höglund gärna kunde fått stanna hemma. Även Stefan Sundström börjar kännas gammal och det håller han också med om i en dagbokstext i skivans konvolut. ²Winnerbäck har nån slags fanskara o jag är på väg ut.² skriver han och kanske kan det stämma. Att Winnerbäck tar över efter sin idol är inte alldeles långsökt och som jag tidigare tippat kommer nog den unge rödhårige göra en liknande turné nästa år. Utan de nu ganska åldrade, men fortfarande brinnande Skurkarna.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons