Annons
Nyheter

Dödens dal: Korsa jord, luft is

I februari förra året släppte Dödens Dal sin debutskiva. Det var mörkt ute, kallt, perfekt för musiken. Nu är det ungefär lika mörkt och kallt ute, men våren börjar komma. Och det är så musiken låter.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2014
Foto: 

I februari förra året släppte Dödens Dal sin debutskiva. Det var mörkt ute, kallt, perfekt för musiken. Nu är det ungefär lika mörkt och kallt ute, men våren börjar komma. Och det är så musiken låter. Den är mer hoppfull än på Gå ensam förbi horisonten. Flera spår påminner om zombiekompositören Fabio Frizzi, på sättet de lyckas varva mörker med lycka framförallt Askö vägskäl. Jag trodde inte att Dödens Dal kunde förändras nämnvärt sen sist, men det har de gjort. Snart släpps dessutom en ep med några av låtarna med sång. Det här är den perfekta skivan till en kommande vår.

HANNES LUNDBERG ANDERSSON

Dödens dal

Korsa jord, luft is

(FLORA & FAUNA)

Betyg: 4/5

Lyssna på: Lager av is, Ögat i nacken, Under pilträdet.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons