Annons
Nyheter

Dolly Parton

Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

Egentligen är det här inte så bra. Eller fel, det är inte så speciellt annorlunda. Dolly har spelat in en massa kända covers. Punkt. Det är ingen som kanske går i taket av det men jag måste nog säga att jag faktiskt gör det. För jag tycker att Dolly är världens bästa tjej. Ända sedan jag hörde Jolene första gången och sedan i somras besökte Dollywood har jag sett fler sidor hos Dolly än de stora brösten.

Dolly har pengar, Dolly har makt och Dolly kan göra precis vad som faller henne in. Det är väl ungefär det hon har gjort nu. Hon har spelat in en massa everlasting hits tillsammans med andra välkända countryartister. Hon gästas av tunga namn som Allison Krauss, Roger McGuinn och Norah Jones. Tillsammans spelar de in hits som Thoses were the days, Me & Bobby McGee och Blowin in the wind.

Och Dolly kan sin grej, hon gör inget spektakulärt och annorlunda av låtarna, men varför frångå ett vinnande koncept? Men det är Dolly och det svänger katten och gillar du Dolly och gillar du härliga klassiker så är det här ett givet val att pigga upp den aldrig sinande vintern med.

Tuva Klinthäll
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons