Annons
Nyheter

EP?s Trailer Park:Apartment Recordings

Nyheter • Publicerad 1 april 2000

Svenska altcountryns Lundabolag Ramblin?Records släpper denna gång en konstellation av ett par delar tidigare Monostars, i form av Eric Palmqvist och Linus Larsson, och en del tidigare Popsicle, i form av Arvid Lind.

Det här är djupt melankolisk musik med rötterna i USA, i samma anda som förra årets utmärkta plattor av Ben och Alimony. Över alltihopa svävar också här Neil Youngs ande. EP?s Trailer Park går måhända ett steg ännu längre in i det mörka och vindpinade ödsliga. En låt som Let this horse run free är bedövande vacker, och ack så sorgesam.Det här är ännu ett utmärkt svenskt debutband som visar att svensk alternativcountry har vind i segeln. Det finns ett stort, stort land där borta i väster att hämta inspiration ifrån, som tycks passa som hand i handske när det svenska vemodet rullar in.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons