Annons
Nyheter

Eurythmics:Peace

Nyheter • Publicerad 16 oktober 1999

När Dave Stewart och Annie Lennox är tillbaka efter tio års tystnad är det som om tiden stått stilla. Som om det vore i går Eurythmics stod på topp.

Det känns som jag vore 17 år igen, sjunger Annie och fortsätter: ²Sweet dreams are made of this...²

Annons

Jag köper det. Det handlar om ett själstillstånd. Inte om någon ålder.

Dessa två musikaliska outsiders fann varandra en gång i tiden och gjorde några av 1980-talets bästa poppärlor. Helt rätt i tiden, men ändå helt tidlösa. Eurythmics har alltid stått i en egen division, ganska avskilda från övriga musikvärlden.Eurythmics 1999 är en lyckad comeback just på grund av det. Dave och Annie hittar hur naturligt som helst tillbaks till de magiska ögonblick när de gjorde stor musik.

Peace lutar möjligen mer över åt det softa balladhållet jämfört med tidigare. Undantaget som bekräftar regeln är en av årets definitiva rockröjare: I want it all.

Det är inte helt otroligt att de hittar en helt ny publik bland kidsen därute. För det är faktiskt så pass länge sedan sist att många av de nya hungriga popnjutarna var barn på den tiden det senast begav sig.

Jag får också en känsla av att Annie Lennox aldrig har sjungit med sådan pondus förut.

För de som var med är det bara att hänga på en ovanligt fräsch nostalgitripp. För de oinvigda väntar möjligen himlen runt hörnet.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons