Nyheter

Gloria: Gloria

Nyheter • Publicerad 4 november 1999

Gitarristen Lars Halapi slutade i Bo Kaspers Orkester för tre år sedan, sedan dess har han varit en flitigt anlitad studiomusiker med Sophie Zelmanis produktioner som främsta merit. Trummisen Peter Korhonen spelar också med Zelmani, men har även han ett förflutet i andra konstellationer. Basisten Sven Lindvall har backat upp sångerskor som Robyn och Dilba. Staffan Andersson har spelat gitarr tillsammans med bland andra Olle Ljungström. Dessa rutinerade musiker utgör stommen i vad som har kommit att bli Gloria, en ny svensk popgrupp. Sjunger i bandet gör Rebecka Törnqvist och Sara Isaksson. Och det är väl först när vi lägger till de sista två som användandet av ordet supergrupp är relevant, då det är damerna som är stjärnorna.Musiken Gloria spelar är melodiös rock¹n¹roll åt det ameriknaskt folkpopstraditionella hållet. Det är starkt gitarrstyrt, ibland hårt men även de akustiska inslagen tilltalar.

Rebecka och Sara delar systerligt på sångsysslan ­ med sex låtar var och femtio procent var i avslutande låten Life as we know it.

Produktionen är hedervärt klanderfri, nästan för finputsad som allt fler skivor tenderar att bli nuförtiden, men sångerskornas personliga och varierande stilar gör att det aldrig blir monotont. Rebecka har jazzfeelingen och Sara Isaksson borde verkligen skryta med sin fina popröst. Proffsigt med finess.

Gloria, hobbyprojekt eller inte, har alla förutsättningar att etablera sig som en stor svensk rockgrupp. Flera låtar, inte bara förstasingeln Party on my own, har fina möjligheter att göra sig gällande i de svenska röda stugorna.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.