Annons
Nyheter

Gyllene Tider: Konstpaus

Nyheter • Publicerad 15 juli 2000

Den ihopfällbara och utvecklingsbara instutionen Gyllene Tider summerar de senaste tio åren med Konstpaus som innehåller Kung av sand, Gå och fiska, Småstad,Juni, juli, augusti och några andra pärlor samt några riktiga dussinlåtar. Per Gesle skriver själv ett stycke på baksidan av skivan och för att citera honom så ²var 90-talet en oväntat bra tid för Gyllene Tider². Och det får man verkligen hålla med om, med tanke på att de egentligen inte finns mer. Återtåget i mitten av förra decenniet blev en succé utan dess like, men så värst hårt har de inte jobbat ihop mellan 1990­2000.

Återstår att se om svenskarna fortfarande vill ha Gyllene Tider. Jag tror att fallet kan vara så, men jag tror också att Gyllene Tider är väderberoende och håller det svenska sommarvädret i sig, kan det gå illa.

Men å andra sidan bereder kanske Marie Fredriksson, som är ute och turnerar med sina ²klassiska låtar², väg för ännu en ²Gyllene-tid².

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons