Nyheter

Horace Andy: Living in the flood

Nyheter • Publicerad 4 november 1999

Jamaicanen Horace Andy har på 1990-talet blivit känd för den stora publiken genom sin medverkan i Massive Attack där han är den ljusa, starka rösten som blivit ett av gruppens främsta varumärken. Men Andy har ett mer än 30-årigt förflutet som reggaesångare och kanske gjorde han sin främsta musik under 70-talet, musik som finns återutgiven på det engelska skivbolaget Blood & Fire.

Det är i det ljuset man får se hans nya skiva, hans första nyinspelningar i eget namn på över tio år. De här 14 låtarna (Reggae beat är inte omnämnd på omslaget) har en betydligt poppigare inriktning än hans tidiga roots-reggae.

Låtarna är emellertid varierade på ett njutbart sätt så att man först inte tänker på att vissa av dem är ganska billiga och osjälvständiga epos.

Producenten Clive Hunt, också han med en stark 70-talsproduktion bakom sig, har gett Andy ett komp som är mjukt och flytande.

Alltså: en underbar röst som får bra instrumentalt stöd men som inte alltid kan besegra ett ojämnt och ibland nödtorftigt material.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.