Annons
Nyheter

Jan Allan och Jan Strinnholm

Nyheter • Publicerad 7 februari 2006

Att segla är som bekant nödvändigt, men när trumpetaren Jan Allan i ett följebrev till den här skivan frågar mig om jag gör det, måste jag svara nekande. Jag hoppas att jag ändå förstår meningen med skivan. Att det är nödvändigt att ta till sig musiken med öppet sinne är helt klart. Att Jan Allan och hans vän pianisten Jan Strinnholm har det roligt till havs är jag helt säker på. Precis som i skivstudion.

Det är inte första gången de båda Lidingöborna musicerar tillsammans. Varje gång när det skett på skiva, har det inneburit en liten högtidsstund för lyssnarna. Deras duospel är ytterst smakfullt och så avspänt som det någonsin är möjligt. Det är verkligen en flykt ut i det blå, fyllt av längtan till det öppna och fria. Strinnholm har komponerat större delen av musiken. Han är lyriker med sinne för det melodiska. Det meditativa draget finns också hos Allan, vars softa ton och rena sensibilitet passar perfekt in i sammanhanget. Tre av tidernas vackraste ballader finns också med på skivan. Så vackert som Jan Allan här spelar Over the rainbow har jag bara hört en trumpetare tidigare, nämligen Jack Sheldon.

Stig Jonasson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons