Annons
Nyheter

Jessica Simpson: Sweet Kisses

Nyheter • Publicerad 8 april 2000

Vore det okej om jag svor lite här? Antagligen inte, men tänk dig det absolut värsta jag skulle kunna säga och multiplicera det med antalet låtar Jessica Simpson, skivbolagens nästa guldkalv med stora ögon och långt, blont hår, fått spela in på sin alldeles egna platta. Det är elva stycken och någonstans där, med de absolut värsta ord du kan hitta gånger elva är du ära sanningen om dettas extrema osmaklighet.

Rent musikaliskt kan man inte ha några synpunkter. Rent musikaliskt är det här en harmlös, gullig platta, någonstans i gränslandet mellan Britney och Mariah och visst besitter lilla Jessica en finfin röst och finfina parenteser såsom (P Rein, J Åberg). Det andas Cheiron lång väg men här syns inte en endaste Max Martin till. Troligtvis är det tur för honom.

Annons

För det här måste vara det vidrigaste storbolagen lyckats pressa ur våra fördomar, drifter och förtjusningar hittills. Det har klagats på hur tonårssångerskorna anspelar på sex och vad kan då vara bättre än att presentera en uttalat avhållsam flicka? Stackars lilla Jessica Simpson får följaktligen gå ut och tala om att hon minsann inte kommer ställa sin sexualitet i centrum, att hon fortfarande är oskuld och vi är tillbaka där vi började, men ännu värre.

Skivindustrin har äntligen lyckats skapa sin tonåriga, undersköna version av horan och madonnan och lilla Jessica ler mot kameran i jämförelse med många andra fullt påklädd. Men det är i ögonen det sitter. Visst är det sjukt, till och med när enUNGsångerska inte ska fokusera på sin sexualitet är det precis vad som händer. Vad är det för perverterad industri musik har reducerats till egentligen?

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons