Annons
Nyheter

JO DEE MESSINA: Burn

Nyheter • Publicerad 2 september 2000

Detta är Messinas tredje album och med producenten Byron Gallymore i ryggen är Burn nästan på förhand dömd att falla inom ramen för Nashvilles kommersiella countryplattor, där kvinnor som Shania Twain och Faith Hill regerar.

För att det fortfarande ska falla under etiketten country finns det (om man lyssnar noga) några fioler och steelgitarrer, men det är egentligen renodlad pop det handlar om.Erkännas ska att det är bra. Messina med sin eldfärgade hårman kan konsten att framföra både vackra ballader och tempofyllda låtar. Men det är som sagt var inget nytt.

Annons

Byron Gallymore som producerar gjorde det samma med Messinas debutalbum och med Faith Hills senaste Breathe ­ och är ett namn i countrykretsar som är lika med bred succé. Holly Lamar och Stephanie Bentley som skrev titelspåret åt Hill har skrivit några låtar åt Messina. Och Hills make Tim McGraw, som är medproducent tillsammans med Gallymore, sjunger duett med Messina i Bring on the rain. Till protokollet kan noteras att han gjorde det samma med Hill i en låt på Breathe.

Jag gillar dock Messina som har personlighet i sitt framförande och föll ni för Faith Hills senaste är detta också en platta ni ska äga.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons