Annons
Nyheter

Kris Kristofferson

Nyheter • Publicerad 24 mars 2006

Kris Kristofferson tar hjälp av producent Don Was och skalar av allt oväsentligt. Ungefär som Johnny Cash gjorde så briljant i slutet.

Kristofferson ser sig själv som en textförfattare och berättare och låter därför rösten och berättelserna komma i fokus. I stort sett så bärs This old road upp av Kristoffersons röst och i de flesta låtar ramas den bara in av en akustisk gitarr. Tanken är mycket god och rösten habil. Möjligen blir det lite väl mycket nostalgiskt tillbakablickande. Aldrig någonsin har jag heller hört så mycket namedropping i låtar som Wild American och Final attraction. Kris tar på sig rollen som hedersknyffel och hyllar i stort sett alla hjältar från gamla ärrade veteranerna Merle Haggard och Willie Nelson till Janis Joplin och John Lennon. Det känns samtidigt lite sorgligt, för hans egna låtar har ju först och främst burits upp av andra artister.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons