Nyheter

Loreena McKennitt: Live in Paris and Tokyo

Nyheter • Publicerad 24 november 1999

Kanadensiska harpaspelers- kan Loreena McKennitt har en trogen publik över hela världen. Det är kanske inte så konstigt. Hennes folklåtar är mycket keltiskt inspirerade, och det mesta som har med irländska tongångar att göra har en benägenhet att slå rot överallt.

Förra sommaren omkom hennes pojkvän i en drunkningsolycka när han var ute och seglade. Därför har McKennitt valt att släppa en dubbel-cd med livelåtar där intäkterna ograverat går till en fond för sjösäkerhetsarbete. Detta dubbelalbum såldes under våren enbart via Internet, men finns nu ute även i skivhandlarna.

För dem som gillar irländska tongångar är det här en bra introduktion till McKennitts musikaliska värld. Hon har dessutom en röst med vibrato som för tankarna till Steeleye Spans sångerska Maddy Prior. Men drygt 100 minuter i McKennits värld blir aningen enahanda.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.