Annons
Nyheter

MADONNA:Music

Nyheter • Publicerad 15 september 2000

Madonna har blivit tråkig. Man hör inte om några skandaler eller smaskiga kärlekshistorier längre. Kanske är det för att hon redan gjort allt det där tidigare ­ upphöjt till tio ­ och nu blivit en stadgad tvåbarnsmor med stabil fästman. Och hon låter väldigt lycklig på nya plattan.

Ray of light som Madonna släppte för två år sedan blev en succé. Det var en skiva som växte med tiden faktiskt, vilket är ganska ovanligt när det gäller Madonnainspelningar. En storstilad skiva måste jag tillstå.

Annons

Nya Music påminner en del om föregångaren, men den är genomgående inte alls lika stark. Soundet finns till stora delar kvar men det ligger också vissa akustiska inslag över de tunga dansbeatsen. William Orbit håller fortfarande ett vakande öga över produktionen, men inte i lika hög utsträckning som på Ray of light. Istället bistår franske Mirwais med sin kunskap.

What it feels like for a girl är plattans bästa låt. Den är visserligen ganska traditionell men det är Madonna när hon är som bäst och den nästan feministiska texten går heller inte av för hackor. Impressive instant är också en låt jag fastnar för. En tung danslåt med snabbfästande refräng. Hon använder sig visserligen av röstförvrängare (vilket inte är speciellt hippt, eller?), men låten är finfin. Runaway lover och I deserve it är två andra låtar som förtjänar överbetyg men i övrigt är det inte så där jätteimponerande.

Tio låtar är det sammanlagt och då räknar jag inte med American Pie (som jag f ö diggar skarpt) som avslutar skivan. Varför den är med vet jag inte. Köpte inte alla Madonnafans singeln?

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons