Annons
Nyheter

Micromoon:Sky

Nyheter • Publicerad 16 oktober 1999

En kvinnlig DJ som egentligen skulle blivit operasångerska men fastnade i och för technon i slutet av 80-talet låter onekligen som en mycket intressant person. Att denna kvinna sedan inte bara släpper en platta med sina egna låtar och texter utan också verkar på den svenska dansscenen är både glädjande och välbehövt. Cicci Moon har med projektet Micromoon visat att det inte bara är vita män från England som gör bra dansmusik.

På debuten Sky sjunger hon med sin spröda röst en ljusblå, försiktig variant av drum¹n¹bass som förvisso inte skulle framstått som nyskapande ens för fem år sedan men ändå imponerar. Kanske platsar den inte på de tuffaste dansgolven med de hippaste plattvändarna men som soundtrack en tidig morgon eller sen natt är den alldeles utmärkt. Svävande och faktiskt ganska vacker.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons