Annons
Nyheter

Montys Loco

Nyheter • Publicerad 7 februari 2006

Jag kom genast att tänka på Danielle Dax när jag hörde Anja Bigrell och Marie Eklund i Montys Loco första gången. Dels är det Anjas röst som påminner om denna engelska, mycket speciella artist som spelade in sin musik hemma i vardagsrummet, där hon samplade jazzskivor som hon hade lånat på biblioteket i Southend utanför London.

Nu tror jag inte Montys Loco samplar så mycket. Men de har begåvning och sinne för det oväntade gemensamt med Dax. Det är musik som är lika bra som den är nyskapande.

Annons

Grunden i Montys Loco är röst och gitarr. När låten väl utkristalliserats så läggs andra instrument på. Men det hela är sparsmakat och det märks att de båda medlemmarna har jobbat hårt för att få fram sin speciella musik. Inget är lättköpt.

Det här en skiva som växer efterhand och gruppen är en mycket trevlig bekantskap. Och så måste omslaget nämnas, gjort som det är i ett material som påminner om svart sammet. Lika snyggt som musiken.

Per-Olof Åstrand
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons