Annons
Nyheter

Musik/skivor

Nyheter • Publicerad 1 februari 2006

Hubert Szymczynski spelar både piano och trombone. På den här skivan dock enbart piano. De nitton impressionistiska styckena här har han samlat under tre år. Alla är inspelade på hans pedantiskt restaurerade Steinway-piano i hemmet.

Hubert är klassiskt skolad i Poznan, Polen men är sedan många år bosatt och verksam i Växjö. Att han har ett särskilt hjärta för jazzen visar han inte minst genom att varje tisdagkväll ordna jamsession på Stadshotellet i Växjö. Skivan fick jag i min hand före jul.

Annons

Jag har alltså haft god tid på mig att lyssna igenom den. Måste säga, att den verkligen vinner i längden. Man upptäcker nya ting varje gång man lyssnar. De olika numren speglar olika stämningar. De harmoniska och avstressande överväger. Små lekfulla improvisationer varvas med mera genomtänkta melodislingor.

I sina bästa ögonblick för Huberts musik tanken till storheter som Eric Satie och Keith Jarreth, men stundtals uppfattar man hans lek på pianot som typisk cocktailunderhållning.

Stig Jonasson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons