Annons
Nyheter

Neneh Cherry: Blank Project

Blank project känns så befriande i sin enkelhet. Något håller takten och Neneh Cherry sjunger till, så avskalad är skivan ofta, utan att den blir tom. Den blir snarare fylligare.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2014
Foto: 

Hur Neneh Cherry skulle låta nu, 17 år efter sista soloskivan, hade jag inga riktiga förväntningar på. Det kanske är därför Blank project känns så befriande i sin enkelhet. Något håller takten och Neneh Cherry sjunger till den så avskalad är skivan ofta, utan att den blir tom. Den blir snarare fylligare. Mer självsäker. Känslorna blir så maximerade när de står helt synliga, som i skivans bästa spår 422. Samtidigt kan en mullrande synth och hårda virveltrummor dras igång, och då förloras jag lite. Men det händer inte ofta, och när det händer räddas jag ändå snabbt. Det känns tryggt.

HANNES LUNDBERG ANDERSSON

Neneh Cherry

Blank Project

(SMALLTOWN SUPERSOUND/WARNER)

Betyg : 3/5

Lyssna på: Blank project, Naked, 422, Out of the black.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons