Annons
Nyheter

Nick Cave: Live from KCRW

Den här liveinspelningen blandar några av låtarna från senaste ypperliga och mer lågmälda skivan Push the sky away, som en nio minuter lång Higgs boson blues som är så koncentrerad att det går att skära salami med den.
Nyheter • Publicerad 4 december 2013
Foto: 

Alla som upplevt Nick Cave & The Bad Seeds live vet vilken diabolisk stämning musiken och de ofta bibliska undertonerna i texterna skapar. Vuxna människor har fått mardrömmar för mindre. Den här liveinspelningen blandar några av låtarna från senaste ypperliga och mer lågmälda skivan Push the sky away, som en nio minuter lång Higgs boson blues som är så koncentrerad att det går att skära salami med den, med gamla favoriterna Stranger than kindness och en nedtonat gripande The mercy seat med piano och fiol i centrum. Allt spelades in för amerikansk radio och ljudet är utmärkt. Har två låtar till på LP.

Ola Claesson

Nick Cave

Live from KCRW

(BAD SEED LTD/POLYGRAM)

Betyg: 4/5

Lyssna också på: The boat­man’s call (1997).

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons