Annons
Nyheter

Paul Jones: Swedish hits

Nyheter • Publicerad 24 april 1999

Tio-i-topp hette ett radioprogram en gång i tiden. Tydligen är Paul Jones den 14:e bäst placerade på denna maratonlista, med 10 stycken låtar på listan. Fler än Abba faktiskt. Men först och främst var han sångare i Manfred Mann, som hade 11 låtar på tio-i-topp. Han hängde också runt Paul McCartney och de avant-gardistiska grabbarna i mitten på 60-talet. Paul Jones var och är ett aktat namn inom engelsk pop, men han hade större framgångar i Sverige än i hemlandet. För de som inte har hört honom tidigare kan berättas att musiken är glad pop i 60-talsstuk av den söta sorten. Skivan fångar in Jones tio listlåtar plus tio av hans övriga bästa enligt urval av Sven-Åke Peterson.

För alla utom Per Gessle kan jag berätta att Thinkin¹ ain¹t for me var den enda låten som nådde ända upp till förstaplatsen på listan.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons