Nyheter

Queen+: Greatest hits 3

Nyheter • Publicerad 27 november 1999

Den 22 november 1991 avled Freddie Mercury i aids. Därefter har de resterande medlemmarna gjort saker på egen hand, men det har också släppts ²nya² Queenplattor, där Made in heaven från 1995, är den enda riktigt nya, med Mercury på sång.

Nu kommer greatest hits 3 som innehåller flera av de stora hitarna, i vissa fall i tidigare outgivna versioner. Pluset efter Queen syftar på alla gästartister. Bland annat sjunger David Bowie duett med Freddie Mercury i en nymixad Under pressure. Inledande The show must go on innefattar Elton John på sång. Wyclef Jean gör sin något originella remix av Another one bites in the dust, där han får hjälp av hiphopkamraten Pras på sång. George Michael (Somebody to love) och Montserrat Caballé (Barcelona) är också med och sjunger. Plattan avslutas med Queens 80-talsjulhit, Thank god its christmas.Plattan är egentligen inget att hoppa jämfota åt. Det är bara bra på traditionellt Queenvis.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.