Annons
Nyheter

Ray Davies

Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

Det är onekligen märkligt att Ray Davies gör solodebut nu – efter drygt 40 år i branschen. Det är för övrigt 13 år sedan Kinks kom ut med sin senaste utmärkta skiva Phobia.

Det är också märkligt att den brittiska popikonen framför andra rest över till USA för att hämta inspiration till Other people’s lifes. Men det märks nu inte alls. Det är så brittiskt som det ska vara med sunny sunday afternoons, tekannor och please, take antoher biscuite. Alla de ingredienser som formade Kinks många efterföljare som till exempel Blur.

Annons

Det finns några riktigt starka poppärlor på Davies solodebut. Next dooor neighbour, All she wrote, The tourist och framför allt Is there life after breakfast är allt det Kinks en gång var bäst på: Britpopens gudfäder.

Att Ray dessutom för första gången står på helt egna ben utan sin brorsa Dave känns också lite konstigt. Men det är helt klart på pluskontot. För nu slippper vi Daves enerverande hårdrocksflirtar.

Other people’s lives är inte Ray Davies mästerverk i karriären. Men denne 61-åring gör ett klart mycket bättre popalbum än vad samtliga unga brittiska wannabeesband i Kinks-land orkat prestera sedan – ja, Blurs Parklife kanske?

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons