Annons
Nyheter

Robyn: My truth

Nyheter • Publicerad 22 maj 1999

Att Robyn har släppt en skiva har väl ingen missat. Att hon även har växt till sig i ljudbilden kanske en del också har märkt. Detta är alltså Robyns andra skiva. En sällsamt platt affär. Helheten blir inte värst mycket bättre trots att Petter och Thomas Rusiak deltar i ett dolt extraspår. Det gör ont ibland, låter tamare än vanligt. För övrigt är det mystiskt med ²dolda² spår som finns med i låtlistan.

Det handlar alltså om soul på engelska. Mycket instrument och mycket som händer. Men förvånansvärt lite som lyfter. Om det hade varit någon annan än Robyn hade det antagligen inte alls lyft. Det är i mångt och mycket hennes röst som ger plattan nån form av karaktär.

Annons

Bland de absoluta snedstegen hittar vi Underneath my heart som är en riktig smörballad i Tony Braxtons anda. Förmodligen planerad att slå stort i staterna. Vilket den säkert gör också. Tyvärr.

Petters och Rusiaks tidigare nämnda bidrag hör till de bättre delarna av skivan. Låtar som gör skivan värd att köpa är dessutom titelspåret My Truth, singelspåret Electric, Giving you Back (vilken visar att de kan göra bra ballader) och de båda Christian Falk-produktionerna Not on the inside (med distinkt gitarr) och Universal Mother (med sköna drum¹n¹bass rytmer).

Tydligt är att Robyn borde låtit Thomas Rusiak och Christian Falk producera hela plattan. Det är på deras spår som det tänder till.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons