Annons
Nyheter

RUFF ENDZ:Love Crimes

Nyheter • Publicerad 15 september 2000

Vid första anblick är det lätt att avfärda sammetsögda Ruff Endz som ett misslyckat alternativ till r¹n¹b-falangen av boybands. Som ett mörkhyat Backstreet Boys med översta skjortknapparna uppknäppta och svarta kostymer som säger att de här killarna v e t vad en kvinna vill ha. Men är du uppvuxen i samma hood som Dru Hill och har modet att släppa en förstasingel med titeln Phone sex (för att ²alla har väl varit med om det någon gång² som Chi, ena halvan av duon, uttryckte det) är du med största sannolikhet lite mer än så. Ruff Endz ä r lite mer än så.

Uppfostrade i, som sig bör, amerikansk kyrkosångstradition besitter Chi och Davinsch ett par honungssläta stämmor, fyllda av värme och experimentlusta. Klassiska texter om kärlek till bakåtlutade melodier skapar ett utmärkt soundtrack till fem timmar i badkaret eller under täcket. Visst har det sin charm. Lite väl mycket Iglesias-komplex kanske, men softat och snyggt gjort. Hade de bara knäppt skjortorna så hade det här kunnat kännas riktigt bra.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons