Nyheter

Sans Plomb: Many miles before I sleep

Nyheter • Publicerad 22 maj 1999

Sans Plomb har blivit hyllade av P3:s demoredaktion, de har spelat in den här första skivan i smått legendariska Tambourine Studios och andra har dragit musikaliska referenser till Kent, fast Sans Plomb sjunger bara på engelska. De har även fått spela på Emmabodafestivalen, där många av dagens stora band också började, och i år ska de göra en spelning på Hultsfredsfestivalen. De här Helsingborgskillarna är på väg uppåt, bildligt talat, för visst har de också redan flyttat till Stockholm.

Many miles before I sleep är ett bra debutalbum och delar av den faktiskt ovanligt stark. Det märks också att de måste ha spelat tillsammans en hel del sedan de började repa 1994. Släpande popmelodier och tralliga refränger, mycket gitarrer bitvis och underbar sång. En liten Wannadies-varning på Matters, men det är bara positivt så klart! Jag tycker dock att det kanske saknas fler rockigare spår, för skivan består av lite väl många ömma och vackert sköra kärlekssånger. Men jag håller tummarna att de kommer vidare till finalen bland de andra popjättarna, för det här är bra.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.