Annons
Nyheter

Sebastian

Nyheter • Publicerad 4 mars 2006
Sebastian. Foto: SONYBMGFoto: 

Vi vet att det kan vara lika bra att bli tvåa i Idol som att vinna hela härligheten. Sebastian har, i likhet med Darin för ett år sedan, fått lite mer tid på sig än vinnaren (Agnes i år, Daniel förra året) att tota ihop sin debutskiva.

Men trots det har Sebastian inte lyckats ta sig tillräckligt långt från poptalangjaktskänslan för att stå helt på egna ben. Framför allt tynger Life on Mars- och Start me up-coversarna ner skivan. Även om de är välgjorda känns de mest som b-versioner av från början fantastiska låtar.

Annons

I övrigt hamnar den här skivan någonstans mellan Andreas Johnson (Stay real), The Ark (Peter Kvint har producerat, något som hörs framför allt på Indifferent), pophitskänslan i Do what you?re told och det som brukar kallas FM-rock.

Sebastian låter helt klart både äldre och mer erfaren än vad han är, och han saknar inte utstrålning eller talang. Men den här skivan borde haft mer bett i sig.

Samtidigt säger säkert Sebastians fanbase något annat. Att det här är precis det de väntat på.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons