Nyheter

Sexton favoriter ur Kristina från Duvemåla

Nyheter • Publicerad 18 december 1999

För tre år sedan släpptes cd-boxen med musiken ur musikalen Kristina från Duvemåla. Den har därefter sålts i 216 000 exemplar! Nu har man gett ut en billighetsupplaga, en enda cd, som innehåller de sexton bästa bitarna ur musikalen. Det är naturligtvis bara att tacka och ta emot. Det tog ju tid att lyssna sig igenom hela den förra utgåvan med sina tre skivor. Här finns alltså de numera rätt folkkära melodierna Duvemåla hage, Guldet blev till sand, Du måste finnas och några till. Artisterna är desamma, Helena Sjöholm, Anders Ekborg, Peter Jöback etc.

Musikalen hade premiär på Malmö Musikteater den 7 oktober 1995. I Malmö spelades 194 föreställningar, i Göteborg 125 och i Stockholm 352. Sammanlagt har över en miljon människor sett Kristina från Duvemåla på scen i Sverige.

Men någon internationell satsning blev det väl aldrig frågan om för utvandrarmusikalen? Det blev ju i stället Abbalåtar för hela slanten i Londonuppsättningen Mamma Mia!

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.