Annons
Nyheter

Svante Thuresson & Katrine Madsen

Nyheter • Publicerad 8 februari 2006

Det här är sångare på absolut samma våglängd, trots att det skiljer en mansålder emellan dem. Danska Katrine Madsen och svenske Svante Thuresson hör till topparna i sina respektive länder, när det gäller jazzsång. Det har visat sig, att de också har ungefär samma inställning till sin sång. De väljer sina melodier med omsorg och ger dem sedan en mycket personlig tolkning.

Båda sjunger ytterligt avspänt och innerligt, i stil med som Chet Baker och Jan Allan spelar trumpet. Med den här skivan tar de steget in bland de verkligt stora duettparen, sådana som Louis Armstrong/Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan/Joe Williams och Carmen McRae/Sammy Davis. Låtarna känns alla igen, Let?s fall in love, All the things you are, Send in the clowns, My shining hour etcetera. Det känns härligt att så här få uppleva de gamla klassikerna på nytt sätt.. Trion som kompar tycks också trivas med materialet. Det svänger gott kring Claes Crona

piano, Jesper Bodilsen bas och Peter Östlund trummor.

Stig Jonasson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons