Annons
Nyheter

Sweet Chariots:Beat based/Song centered/Spirit led

Nyheter • Publicerad 1 april 2000

Idén är mer än lovvärd. Släpp in duon Andreas Mattsson (före detta Popsicle) och Niclas Frisk (före detta Atomic Swing) i en studio, och ut borde komma något extraordinärt.

Popsicle begåvade oss med 1990-talets mest briljanta elektriskt vibrerande popmelodier, i slutet med inte så lite countrytoner. Atomic Swings debutalbum gav oss en hyggligt svensk svängig rockgospel i Primal Screams anda.Tyvärr är inte resultatet så briljant som det kunde tänkas vara.

Annons

Andreas Mattsons bidrag hade förstås platsat på vilken som helst av Popsicles plattor, och Niclas Frisks boggierock med soulstänk är också klart godkända. Men det blir liksom aldrig någon symbios av dessa båda begåvade herrars ansatser. Det är i alla fall allt för sällan något nytt och spännande kommer ur projektet. Det är alldeles för försiktigt och trevande. Den där himmelssprudlande gospelkänslan som inte minst titeln och avslutande dryga åtta minuter långa Sing your troubles away vill få oss att tro på infinner sig inte riktigt.Det är synd att det blir så halvljummet. För den här duon borde kunna leverera explosivt sprudlande melodier. För att kunna komma dit måste man dock brinna. Gospel har ingenting att göra med snyggt välproducerat och välpolerat svenskt lagom.

Det här är snarare ett lovande försök, men det kan bara bli bättre. Om Mattson och Frisk bara dammar av sin präktighet.

Anders Tapola
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons